loader

Kto prezydentem Głogowa?

Podsumowanie grudniowej akcji "Drzwi otwarte" w Głogowie

dodano 2013-01-08 09:29 w kategorii: Akcje

W dniach 12-15 grudnia 2012r SLD w Głogowie zorganizowało "drzwi otwarte" dla mieszkańców miasta i powiatu. Równocześnie przeprowadzono akcję ankietowania mieszkańców pod hasłem: "Porozmawiajmy o Głogowie". W działania zaangażowali się radni SLD (z miasta i powiatu), na czele ze starostą Rafaelem Rokaszewiczem. Rozstawione stoliki, gorąca kawa, herbata sprzyjała rozmowom o bieżących problemach ludzi, stanu miasta i powiatu.

Reakcja mieszkańców zaskoczyła nawet nas – była więcej niż pozytywna. Nawet ci, których poglądy dalekie są od lewicowych, wprost chwalili ten sposób komunikowania się z ludźmi uznając, że to wyjątkowy pomysł i bardzo potrzebny.
W czasie akcji rozdano w sumie ponad 1000 ulotek informacyjnych, a kolejne 14 000 trafiło do mieszkań i domostw całego powiatu głogowskiego, w których radni podsumowali półmetek kadencji 2010 – 2014.

Na konferencji zamykającą akcję obiecaliśmy mieszkańcom kolejne, podobne inicjatywy, aby nasza dyskusja o przyszłości miasta i powiatu mogła być kontynuowana.

Więcej o akcji: